Тетяна Педан про себе, про життя, про роботу, про соціоніку

Про Життя:

Завжди хвилювали питання, як повноцінно прожити життя, хотілося бути науковцем, але не знала, в якій науці, бо у школі цікавило все.  І раптом перше прозріння: після пар Лінгвістичного університету у мрячці помаранчевих ліхтарів замислююсь: «Чи так живу? Чи те роблю?» А у відповідь неймовірна туга і щем, і ніби сильним канатом тягне душу уперед, а перед очима – білий екран і на ньому великими друкованими літерами бачу: «СОЦІОНІКА».

І побігла до знайомих, як їх назвала пізніше соціонік Є.Філатова, «фраєрів». Вже зустрічалася з ними раніше, замовивши послуги знайомства з психічно-доповнюючою людиною. Сам керівник НВП «Соціонічні Технології» Анатолій Гречинський вдарив себе у груди: «Я – ваш жених. Вам без дуала важче, ніж вашому дуалу без Вас, а я – Ваш дуал». Почалася співпраця. Книги, сайти, повністю розроблені мною, перейшли пізніше до використання бувшому соратнику. Та від соціоніки відійти було неможливо: через страждання ще раз впевнилася: це єдиний мій шлях. Я мушу робити своє завдання, реалізувати свою місію. З’явилися помічники на шляху. Улюблена справа дає натхнення, енергію, радість. Творчість – найвище щастя, відчула це, створюючи книги, статті, поезію, яка постукала до мене римами нещодавно, любов сприяла цьому… І щаслива сповна, що допомагаю людям вирішувати проблеми, вчуся і вчу соціоніці, хочеться, щоб люди жили повноцінно, були щасливими, мудрими, успішними. І вірю і силу думки і мрії, в силу людей і однодумців, і знаю, що все можливо.

В улюбленого Гріна взяла за девіз: «А суть у тому, щоб робити мрію своїми руками»

Вдячна життю за Шлях. І перший мій вірш, прийшов він сам:

Я вдячна, доленько, тобі,
За те, що вчиш нас людяності,
Доброті і мудрості,
Стійкості і мужності,
Сили і терпіння,
Любові й Розуміння.
За шлях тернистий і крутий,
За Зустріч і Розлуку,
За теплоту коханих рук
І за пекельну Муку.
За серце променисте,
За очі осяйні,
За душу змучену мою,
За сяйво крізь пітьму
І за розмову з любим.
За сонце, луки, небо, сніг,
За розквіт і за злет,
І ще за те, що я – поет.
За те, що в пошуках Любові
Ідемо крізь Світи
Й знаходимо її в собі.
Зігріймо ж нею світ безкрайній
У миті вічності земній!

І витягла пізніше з нього кусень, що став епіграфом до книги

«Характер за зовнішністю», а також ще одним моїм девізом:

Несу я людям Світло Знань,

Щоб легше їм жилося,

Щоб все під силу було їм

І все щоб скрізь моглося.

Ця Справа моя – Свята,

Я людяність людям несу,

Гармонію Духу й Душі,

У світлі осягнення сущого

Я серце своє віддаю,

Любов’ю людей зігріваю

Й знання їм подаю!

Про соціоніку:

Справа мого життя. Покликання (поезія "Моє покликання"). Місія. Тож віддаю їй свою любов, сили, працю, натхнення. І справа рухається!

Коли опускалися руки – давали підтримку – помічників на шляху. Олена Литвиненко подарувала свій сайт і привела до Григорія Шульмана, який став не тільки другим вчителем, а й сердечним другом і порадником. Тарас Гладкий і Олена Літковська  допомагають у роботі Практикуму центру  «Соціон»: пропозиціями, проектами, розробками, самовідданою творчою працею.

Люди, скориставшись послугами, дивуються, який практичний інструмент отримують у вирішенні особистих проблем і пошуку свого місця. Адже вона дає відповіді на питання «Ким бути» і «З ким жити». Розкриває людині її вроджений потенціал, сильні і слабкі сторони та як цим користуватися, щоб бути гармонійною особистістю, впевненою у собі, стійкою до проявів маніпуляцій, свідомо роблячи життєві вибори, відчуваючи себе господарем свого життя. І звісно, спілкування з дуалами – психічно-доповнюючими людьми оздоровлює психічно і фізично, надає сил, впевненості, радості, відкриває нові горизонти стосунків і робить щасливішим і повноціннішим життя.

Детально читайте у книгах "Знайди гармонію в житті", "Характер за зовнішністю", а книги можна придбати в онлайн-магазині центру.

Про роботу:

Професійна діяльність у соціоніці почалася в 1998 році на Підприємстві "Соціонічні технології", де визначали соціонічні типи рідкісних клієнтів… Я ж розробляла Проект Світ Гармонії для фонду «Відродження», складала і друкувала характеристики, шукаючи інформацію звідусіль… Розробила структури та інформаційне наповнення сайтів www.socionics.in.ua, www.shana.org.ua , переклала матеріали російською та англійською, розробила два проекти англійською. А головне: творча робота над книгами серії «Соціоніка про людину», яка виділилася у три окремі книги, дві з них видано за мій кошт і реалізуються.

Самостійна діяльність:

статті до журналу «Соціоніка, ментологія і психологія особистості», «Психологія і соціоніка міжособових стосунків», «Менеджмент і кадри», статті до різних газет, участь у Міжнародних соціонічних конференціях, проведення зустрічей з молоддю у школах та бібліотеках, навчання соціоніці та визначенню соціонічного типу, консультації.

Досі я вкладала кошти у соціоніку й книги, тепер є ПЦ “Соціон”, завдяки проведенню навчальних тренінгових курсів, ідуть кошти на ширший розвиток справи. А це: впровадження соціоніки у виробництві, створення рекрутингового агентства на базі соціонічних методів підбору персоналу, проведення семінарів для бажаючих знайти свою половинку і створити міцну гармонійну родину. В Практикум-центрі моя роль багатогранна - я і координатор навчального процесу, і викладач методики візуального визначення соціонічних типів, і консультант з  розвитку практикум-центру і роботи з клієнтами, спеціаліст з інформаційно-наукової діяльності - таке різноманіття подобається.

Буває: інтерв’ю в ЗМІ, радіо та телепередачі, розповсюдження власних книг, участь у книжкових виставках, майстер-класи із соціоніки.

Освіта:

2006 – І і ІІ сходинки Курсу соціоніки Г. Шульмана, періодична система соціону.

1998-2005 НВП «Соціонічні технології»: теорія і практика соціоніки: візуальне визначення соціонічних типів, написання й редагування книг із соціоніки

1994-1999  Київський Лінгвістичний університет: факультет англійської філології, спеціальність – англійська мова та література

1976-1981  Київський інститут легкої промисловості (КТІЛП), факультет: Технологія швейного виробництва, спеціальність: інженер-технолог-конструктор швейних виробів.

1976 Закінчила Київську спеціалізовану школу №129 з поглибленим вивченням англійської мови.

Хобі та позапрофесійні інтереси:

• Фестивалі, туризм, театр, художньо-прикладне мистецтво, дизайн;
  • Психологія, психотерапія, езотеричні науки, поетична творчість.
  • Все життя вчусь у життя і у людей, вдячна їм за підтримку, взаєморозуміння і допомогу!

Рекомендуємо ще ці статті рубрики

Свіжі матеріали блогу

Квазігендерна соціоніка: Звідки виникли терміни "чоловікоподібна" жінка, і "жінкоподібний" чоловік? Квазігендерна соціоніка У даній статті пояснюються особливості поведінки людей одного і того ж Типу, незалежно від статі, коли при посиленні певних функцій (природженому), загальний стиль поведінки схожий на стереотипні уявлення чоловічої та жіночої поведінки, але при... Дізнатись більше
Про розвиток соціоніки, якій вже 40 років Соціоніці 40 років_про розвиток соціоніки   Виповнилося 40 років з дня визнання соціоніки наукою, а саме 1 жовтня 1980 року її основоположниці - Аушрі Аугустінавічутє вручено патент на винахід. Маємо два томи зібрання її праць. А тоді - у вісімдесятих передруковувались на друкарських... Дізнатись більше
Гармонія особистості Гармонія особистості Застосування законів соціоніки, психософіі Афанасьєва, розуміння функціонування Моделі-А і управління власними реакціями, сприйняття людей усіх типів і комфортні стосунки з будь-якою людиною - ось показники гармонійної особистості. Застосування... Дізнатись більше

Найближчі події центру

• Тренінг "Практична соціоніка та візуальне визначення типу особистості"

Навчіться за зовнішністю визначати характер людей і будете завжди на крок попереду!

Дізнатись більше
  • Коуч-тренінг "Сила кохання або хто моя половинка, як її знайти і кохання зберегти"

Знайдіть свою половинку за зовнішніми рисами обличчя, поведінкою, рухами та манерою спілкування,...

Дізнатись більше
  • Повний курс "Програма підготовки цілісної особистості"

Люди діляться на тих, хто здатен літати, і він не питає дозволу для польоту, і тих, хто вміє...

Дізнатись більше
  • Тренинг "Практическая соционика и визуальное определение типа личности"

Научитесь по внешности определять типы людей и будете всегда на шаг впереди!

• Наш відеоканал